Interesse?

Dag lieve (bijna) studerende meiden!

Wat leuk dat je op onze website kijkt. Betekent dat dat je misschien geïnteresseerd bent? Of wil je misschien eerst wat meer weten over wat het dispuutsleven eigenlijk inhoudt? Anyway: ik zal je wat vertellen over het dispuutsleven in Nijmegen en over Moira.

Wij zijn Onafhankelijk Damesdispuut Moira, een groep van 21 gezellige, eigenwijze meiden. Nijmegen kent, anders dan sommige andere studentensteden, veel onafhankelijke disputen. Dit houdt in – het woord zegt het al – dat deze groepen op zichzelf staan en dus niet onder een studentenvereniging vallen. Deze grote hoeveelheid vrouwen- en mannendisputen in Nijmegen maken deel uit van het bruisende studentenleven in Nijmegen. Elk dispuut heeft zijn eigen grootte, activiteiten en visie. Daarom is het van belang dat je goed uitzoekt welk dispuut bij jou past. Maar wie zijn wij dan eigenlijk? 

“Klein maar fijn” is een motto dat bij Moira past. Doordat we met een relatief kleine groep zijn, hebben we elkaar gedurende jaren erg goed leren kennen. Hierdoor zijn we altijd op de hoogte van elkaars leven, toekomstplannen, struggles en avonturen. We zijn hecht en staan altijd voor elkaar klaar. Is je tentamen voorbij, is je relatie uit, wil je even tegen iemand aanpraten, of gewoon lekker samen borrelen? Dan app je het dispuut en dan is er altijd wel iemand die met je wil afspreken. We zijn een diverse club meiden; ieder met z’n unieke persoonlijkheid, toch een hecht geheel!

Op woensdagavond borrelen wij in Nobel, waar regelmatig een flink aantal flessen wijn en biertjes op onze rekening staat en we binnen no-time dansen in de kroeg. Dit is ons wekelijkse moment om bij te praten, een spelletje te doen, of even de rest van de week van ons af te zetten. We houden van dansen, kaasplankjes, verkleedfeestjes, etentjes, elkaar plagen en van het uitgaansleven.

Ook hebben we regelmatig een borrel of themafeestje met herendisputen uit Nijmegen, waar vriendschappen en soms (liefdes)relaties uit voort komen. Ook buiten de woensdagavonden zijn we vaak te vinden in de Nijmeegse kroegen en bijna altijd voltallig aanwezig op alle jaarlijkse dispuutstoernooien. 

Een dispuut is een gemakkelijke manier om andere studenten in Nijmegen te leren kennen, geweldige avonturen mee te maken en vriendschappen voor het leven te sluiten! 

Geïnteresseerd, wil je meer weten, of wil je onze wilde verhalen horen? We ontmoeten je graag onder het genot van een drankje! Stuur een whatsappje naar Sterre 06 30635208, stuur ons een email: damesdispuutmoira@gmail.com of slide in onze DM op insta door op onderstaande knop te drukken.

We hopen je snel te ontmoeten, 

Liefs, de meiden van Onafhankelijk Damesdispuut Moira