Wie zijn wij?

Onafhankelijk damesdispuut Moira – alom berucht bij de In de Betouwstraat van het oude, vertrouwde Nijmegen. ’s Woensdags gaan namelijk alle remmen los: we dansen tot de kroeg leeg staat, we verzinnen legendarische, nieuwe spellen en we maken de wildste verhalen waar – om die de volgende morgen in alle hilariteit op WhatsApp te kunnen delen. We maken herinneringen met elkaar, en hoewel we sommige ervan misschien weer vergeten, delen we op die ene wekelijkse woensdag de beste avonturen.

Maar wacht – er is meer. Moira bestaat namelijk niet louter uit vrouwen met fantastische dansmoves, sterke levers en wilde verhalen. Wij zijn eigenzinnig en divers, met elke keer een nieuwe activiteit om in uit te blinken (zeilen, kanoën, lasergamen, noem het maar op), en altijd de beste vriendinnen om onszelf bij te kunnen zijn. Af en toe wat acrobatische kunsten op het strand van het Waterfietstoernooi, iets te serieuze dansbattles in de kroeg, of trompetspelen op een vakantie in Frankrijk – hoewel we dat instrument maar in het verre zuiden hebben achtergelaten.

 

Wij delen iets dat zéker zo belangrijk als de dronken avonturen: verbondenheid. En laat dát nou net de laatste kernwaarde van het Onafhankelijk Damesdispuut zijn. Buiten de woensdag zijn wij regelmatig met elkaar – we kennen elkaars geluksmomenten, maar ook elkaars verdriet. We hebben samen de slappe lach om de gekste dingen, maar krijgen ook de kans om even bij de ander uit te huilen. En dát is wat ons dispuut helemaal afmaakt.